Motto: „Nakonec bude všechno v pořádku. Jestli to v pořádku není, pak ještě není konec.“ — Báječný hotel Marigold

Cesta

22. 7. 2018 0:23
Rubrika: Mojžíšův keř | Štítky: svatost , cesta

Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. /Jan 14,6/

Ježíš je cesta sebedarování. Jakýkoliv život je, cesta sebedarování, cesta bytí pro druhé a pro Boha je vždy otevřená. A je vždy spásná. Neboť kdo by chtěl zachránit svůj život, ten o něj přijde; kdo však ztratí svůj život pro mne, nalezne jej. /Mt 16,25/

Sebedarování je vrcholný akt svobody. Je však dlouhodobě možné, jen přijímám-li trvale sebedarování Ježíšovo. Láska nemůže jen dávat. Musí též přijímat. Jako Ježíš přijímá lásku Otcovu.

Nakolik se staneme darem pro druhé a darem pro Boha, natolik se dotkneme Božského v nás, pravdy v nás, probudíme skutečný život, jak jej Bůh pro nás zamýšlel. Tehdy nalezneme pokoj a radost, z naplnění a posvěcení.

Bůh nás miluje, ať jsme, jací jsme. Ale to, jak jsme, určuje, jak budeme Boha zakoušet. Kdo se Bohu daruje, toho Bůh může přijmout, a kdo Boha přijímá, tomu se Bůh může darovat. Podobně jako snoubenci. Zažijí lásku. Živou a pravou, ohnivou lásku. Radost jeden ze druhého. Extázi spojení, jednoty. Bytí jeden pro druhého. Patření si jeden druhému. Ano. Takový může být vztah s Bohem.

Ježíš je cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než Jeho cestou.

Zobrazeno 1830×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio