Vždyť království Boží je mezi vámi!

Domov

29. 10. 2018 0:05
Rubrika: Mojžíšův keř | Štítky: vztahy , Domov

Miluj bližního svého.

Miluj znamená také dovol druhému milovat tebe. Dokonce tím lze začít. Nechat se milovat druhým. Pak už snadno se splní ono náročné Miluj!

Nechat se milovat druhým. A (každý) druhý tě miluje, ať už vědomě, nebo duchovně. V nitru jeho bytí je přece Ježíš, a ten tě odtud miluje.

Nechat se milovat druhým, pádná změna pohledu – už to nejsem já, kdo musí dávat, jsem to já, kdo (napřed) dostává.

Nechat se milovat je jako nechat se hřát sluncem. Můj pohled, přístup k druhému, se promění. On je teď zdroj mého dobra. A já se smím stát zdrojem jeho dobra.

Do stejné rovnice lze dosadit místo druhého člověka také sám sebe, dovolit sobě milovat sám sebe. A také lze dosadit Ježíše, Boha samotného.

Takto se mohu ocitnout uprostřed moře lásky ze všech směrů, lásky, která budí radost, existenciální nepodmíněnou radost bytí. Totiž radost, že jsem milován a současně že nedlužím svou lásku nikomu druhému. Radost z jednoty dvou, z jednoty všech, z jednoty s Ním.

Není na světě nic tak naplňujícího jako radost z jednoty nesené láskou. Jednota bytí je náš cíl, domov, kam toužíme dojít. Domov, kde můžeme zůstat. Domov, kde nalezneme pokoj.

 

Zobrazeno 702×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio