Motto: „Nakonec bude všechno v pořádku. Jestli to v pořádku není, pak ještě není konec.“ — Báječný hotel Marigold

Ukřižovaný

19. 4. 2019 13:46
Rubrika: Mojžíšův keř | Štítky: kříž , utrpení , Bůh

Ježíši, Pane, trpíš a miluješ, čelíš urážkám, pomluvám, ponížení, nepřijetí, bolesti, odsouzení, zlu. Čelíš a nevracíš. Vše to necháš se svým tělem přibít na kříž. Kolik síly pak v dějinách přinesl tolika lidem pohled na Tvůj kříž. Pohled, který vidí, jak moc, kam až, nás miluješ. Pohled, který vidí, jaký je ten Všemohoucí a Milosrdný náš Bůh. Takový je to Bůh, a v takového Boha je možno uvěřit. Takového Boha je možno milovat. Protože On tak, bez podmínek, miluje nás, mě.

...

Každý má svůj vlastní kříž. Ty mi nabízíš svou blízkost, chceš jej nést se mnou, sdílet svůj a můj kříž. A propojit tak mé dosud absurdní utrpení se smyslem, který nese Tvé utrpení, smyslem, kterým je záchrana a spása člověka, jeho touhy po spravedlnosti, radosti a pokoji, jeho touhy po lásce a naplnění.

...

Stejně jako já se dívám na Tvůj kříž, díváš se i Ty, na mě. Kolik něhy, důvěry ve mě a radosti je v tom pohledu, v pohledu, který prošel peklem. Tvůj pohled je biosféra, ve které můžeme rozkvést, rozkvést do lásky. Tvůj pohled je domov, kde zažíváme blízkost a jsme v bezpečí.

...

Deus caritas est.
Tvůj kříž je úděl lásky, v našem světě.
Tvé vzkříšení je naděje lásky, v našem světě.
Naděje, která nikdy nezemře.

 

Zobrazeno 1180×

Komentáře

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio