Vždyť království Boží je mezi vámi!

Církev

19. 5. 2019 20:00
Rubrika: Mojžíšův keř | Štítky: církev , dar , Křest

Všichni jsme jeden s Kristem. Církev je Kristus a jsme-li pokřtěni, jsme jeden s Kristem. Jako Ty s Otcem, my s Tebou. Nemůžeš nám být blíž, náš Pane. Jsi jeden s námi. Jdeš do toho se vším rizikem, že se ušpiníš, že Ty, církev budeš ušpiněn námi, kteří pod tvým jménem pácháme zlo. Ale není to tvoje špína, je to naše špína. A očistí se ne jinak než skrze Tebe, totiž skrze pravdu. Karel Čapek napsal, že není žádná zlá pravda. Je jen zlá skutečnost.

Církev je ten nejkrásnější dar, jaký od Boha máme. Dar sebe sama. Vydání se do krajnosti, odevzdání se do rukou nás, i když nás znáš líp než my sami a víš, jací jsme. Víš, že selžeme. Přesto poklad do nádob hliněných svěřuješ. Tajemný dar, který je současně dar Boží a současně sebedarování nás, tvých věrných.

Putujeme spolu dějinami, sbíráme po cestě duše toužící po smyslu, toužící po lásce, toužící po pravdě, toužící po Tobě. Rosteme, protože žijeme, protože se ptáme, protože co máme, sdílíme. Ale hlavně proto, že slyšíme Tvůj hlas: Milujte se tak, jako já jsem miloval vás.

Podle lásky vás poznají, slibuješ. Když Ty slibuješ, neřekneš to do větru. Zaslíbení jsi nám dal a víš, jak to dopadne. Bez nás to nepůjde, ale to zaslíbení nám nedává jinou možnost. Cos řekl, se stane.

Pane náš.

/zdroj https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Kristus_a_svat%C3%BD_Menas.jpg Public domain/

 

Zobrazeno 709×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio