Motto: „Nakonec bude všechno v pořádku. Jestli to v pořádku není, pak ještě není konec.“ — Báječný hotel Marigold

Otázky

27. 5. 2019 20:01
Rubrika: Mojžíšův keř | Štítky: smysl

Proč ses vydal? Proč, vždyť jsi Bůh. Mohl‘s odpustit hřích jen tak? Ztratilo by odpuštění váhu? Je hřích tak těžký? Proč byla nutná oběť? Je pro lásku nutná oběť? Je pro lásku nutné vydat se? Je nutný závažný skutek, který mnoho stojí? Musí láska uzrát v utrpení? Musela i Tvoje láska uzrát v utrpení? Musel jsi i Ty, Láska, uzrát v utrpení? Dal ses nám poznat, skrze kříž? Ty neděláš věci jen pro oko, děláš je z hloubi svého bytí. Vrhl ses do světa jako pochodeň, aby otočila směr dějin? Přišel jsi, aby ses stal a zůstal blízký? Učíš nás lásce? Učíš nás se dávat? Učíš nás nést kříž? Neseš jej s námi? Je Tvůj kříž a můj kříž jeden a tentýž kříž? Otvíráš svým vzkříšením dveře naději? Je utrpení cenou za záchranu mnohých? Je utrpení cenou za mou záchranu? Dáváš utrpení smysl?

Proč jsi v mlčení? Jsou lidská slova příliš úzká? Vyřkl jsi vše svým Slovem, kterým jsi tvořil svět, a které se stalo tělem? Je to Slovo zde, u nás, s námi? Je to Slovo v nás? Nese to Slovo onen smysl, prazákladní smysl, který všichni tušíme?

Proč je vesmír tak velký? Nešlo to jinak? Jsme tu sami? Je to vše jen pro nás? Proč ty gejzíry krásy? Je ve Tvém díle Tvůj obraz? Prý my jsme Tvůj obraz?

Věděl jsi, jací budeme? Přesto jsi nás stvořil? Proč? Je možnost zla danost svobody? Je svoboda podmínkou lásky? Je láska smysl světa? Jsme vydáni všanc zlu? Máš nějaké řešení, cestu dál, pro každého? Má to dobrý konec? Uvidíme tě, ve smrti? A uvidíme své milované?

Prosvítáš z vzácných lidí. Jak se stát takovým? Modlitbou? Věrností? Pravdou? Pokorou? Láskou? Přijdeš, jsi-li zván? Začíná nebe už teď?

Zobrazeno 828×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio