Vždyť království Boží je mezi vámi!

Vánoce

19. 12. 2019 11:51
Rubrika: Mojžíšův keř | Štítky: vánoce

Slavíme Vánoce, mnozí ani nevíme proč. Prostě chceme aspoň jednou v roce přitakat tomu vnitřnímu hlasu, že přece láska v našem světě je silnější, než se může zdát, přitakat dobru a vlídnosti jednoho k druhému, přitakat dobré vůli a vnímavosti k druhým, zvláště k blízkým, společně se ujistit, že nejsme na to sami, vždyť přece všichni slaví.

O Vánocích jako by nad námi otevřel se závoj, a nechal nás vplout do jiného světa, do světa, kde jsme hodnější. Snad ochutnávka nebe?

Děťátko se narodilo…

Ten svazeček života je zrozená láska. Každé dítě, je zrozená láska. Ježíš se narodil jako každé lidské dítě. Prostě, jednoduše.

Ještě třicet let o něm nikdo nebude nic vědět, bude pracovat v domě svého otce Josefa v Nazaretě, bude žít prostý, běžný lidský život.

Pak vyjde na poušť a nechá se pokřtít od Jana Křtitele. Tehdy na něj sestoupí Duch svatý. Znovu vyjde na poušť, bude se postit a bude pokoušen ďáblem. Pak se vrátí a začne učit.

Jeho slova budou mít moc. Bezmocní toho světa jej uslyší a budou rozumět. Mocní toho světa jej také uslyší a také budou rozumět. Jak se zachovají, záleží na každém jednom.

Bude vědět, co ho čeká. Bude vědět, proč přišel.

Bude vědět, že láska je silnější než smrt.


 

Vánoce, den, kdy se svět změnil. Už nejsme sami. Už na to nejsme sami.

 

Zobrazeno 874×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio